Overpeinzing Flow Hive

Inspiration for Life

image
‘Precies waar jij bent, daar is het gehele potentie van ons universe’

‘Right where you are, the potential of the universe is.’

~ Alexandra Katehakis

Image by Irene Mei

De Industrial- Revolutie had zijn beruchte hoogtepunt bereikt toen mensen zo wel als al het andere leven dat deze planeet deelt met ons beschouwd werd als Objecten die gewoon in afwachting waren om uitgebuit te worden met mechanische slimheid. Dat hoogtepunt brokkelt nu langzaam af. Wereldwijd worden Mensen wakker en we zijn onszelf ook bewust aan het heropvoeden. De vrijheid om kritisch te mogen denken en spreken over dat wat het leven op deze planeet kan beschadigen is nu binnen ons vermogen als bewuste consument om te kunnen verbeteren

99% van ons mede mensen zijn niet langer bereid om te worden ontmenselijkt in lopende band arbeidssystemen of te worden gemanipuleerde en gehersenspoeld te worden terwijl hun creatieve levenskracht weg ebt aan valse bling bling voorstellingen. Tijden veranderen maar dat geld ook voor taal en de beelden die worden gebruikt om al die gezonde welwillende mensen voor de gek te houden.

“Greenwashing” is slechts een van de manieren waarop mensen met goodwill worden ‘toegeëigend’ in de agenda’s van diegenen die nog denken in de trant van uitbuiting is een methode toepasbaar om eigen gewin makkelijk te bereiken.

De groei van het aantal mensen die bezorgd zijn over de honing bij is heel bijzonder. Het is ook een wereldwijd fenomeen! Wij kunnen allemaal Bijen Verzorgenden worden door zaadspaarders te zijn, door het planten van inheemse bloemen en bomen, door af te keren van verhaarde tuinen en straten. Er is veel mogelijk, een toenemend aantal mensen worden hobby of achtertuin imkers. Ze zijn oprecht in hun wens om de honing bij te willen helpen en een verschil te willen maken voor alles wat hier leeft.  Deze groei in imkeraantallen, heeft van ons ook een open doel gemaakt voor marketing mensen. Targets en profits komen in beeld bij de jagers. Veel betrokken mensen van goede wil, zijn misschien niet zo bewust van alle feiten. Zij vormen een doelwit waarbij de predatoren zich ten volle kunnen manifesteren.

Een bijzonder voorbeeld dat we hebben is de FLOW HIVE™

Iedereen die de reclame filmpjes hebben gezien wordt gecaptiveerd door het beeld van een jong, gelukzalig kind dat naast de kraan staat van een Flow Hive en wacht om de eigen honingpot te mogen vullen

 • imageGeen storing van de bijen, geen deksel verwijdering, geen getrek aan honingkamer ramen, geen slingerwerk nodig om ‘uw’  honing te mogen halen.
 • Zo ongeveer spreekt de woordvoerder in het reclamefilm. Een zuiver mechanistische benadering van de bijenfabriek. Slechts een jager kijkt naar de levende supraorganism van de Bijenkorf als een fabriek voor honing bestemd om geoogst te kunnen worden. Laten we eens een kijkje nemen waarom dit geen goed idee is.  
 •  In een tijdperk waarin de batterij legkippen nu wordenimage gezien als onaanvaardbaar door de meesten van ons,  waarom in de naam van alles wat ons dierbaar is zouden wij datzelfde gebruikers mentaliteit accepteren voor een levende bijenkast? Kijk ook even verder naar de met zorg gekozen marketing spiel en onderzoek dieper naar wat er werkelijk aan de hand is. Als achtertuin imkers creëren wij eilanden van veiligheid voor de bijen.

  Met wijzheid en zorgvuldigheid kunnen wij opnieuw verbonden worden met alles dat hier op deze Aarde samen met ons leeft.

  Wij imkers moeten opletten en voorzichtig zijn om niet misbruikt en gemanipuleerd te worden door de profit sector, omdat dan het grote bewustwordings werk in het proberen te beschermen van bijen ernstig in gevaar wordt gebracht.

  De bijenkast heeft ramen vol cellen gemaakt van was. De bijenmoeder of koningin vult cellen met eieren om de baby bijen te maken, werkster bijen vullen ook cellen met honing en stuifmeel zodat huis bijen de jonge bijtjes en de Koningin kunnen voeden. Ook wordt er een voedsel voorraad opgeslagen voor de winter. Honingraat is te vergelijken met het skelet in ons lichaam het vormt het skelet van de kast of korf zelf, het bind dat supraorganism van de kolonie aan ‘hun’ kast of korf. Al het leven binnen de kast vindt plaats op deze ramen van was die de bijen zelf heel graag maken.

  De bijen trillen de raat dat gemaakt is van hun eigen was voor communicatie binnen in hun behuizing, wij kunnen dat het beste vergelijken met onze zenuwstelsel. Boodschappen, geboorte en dansen vinden allemaal plaats op de raten. Als je foundation vellen bijenwas gebruiken, vindt u vaak de onderkanten van de vellen vrij geknabbelde van het houten raam, zodat de trillingen voor hun “messaging systeem” beter kan werken. Dit zal nooit gebeuren op de geribbelde kunststof frame, tenzij de bijen in de toekomst uitgerust worden met een kunstgebit.

 • Naast pesticiden, gifstoffen en chemicaliën, kweek fabrieken voor koninginnen,  gemeentelijke maai beleid gepland precies als al de wilde bloemen in bloei staan…. en andere stressfactoren die wellicht een oorzaak vormen voor de ondergang van de honingbij. De steeds evoluerende modificatie van de Factory Hive blijft een bijdrage leveren om het groot gevaar voor de bijen. Kunstststof ramen is wat commerciële imkers in van hun bijenkasten plaatsen om tijd en geld te besparen. De kunstsmatig vellen was zijn kouder in temperatuur dan die van bijenwas, ze vormen dan ook een koude brug binnen de bijenkast in de winter. De kunststof is geribbeld en belemmeren dat de bijen op een natuurlijke manier gebruik maken van hun communicatie middel van trillingen. De levende skelet van de kastlichaam is vervangen door één van kunststof. Hoe belangrijk een prothese kan zijn voor een mens wil ik niet betwisten, maar in een bijenkast, doelbewust een goedwerkende organisme vervangen met een kunstmatig prothese is wel raar.

  Keuzes die wij nu maken zullen ons altijd kunnen bijten in een nabije toekomst als we niet eindelijk gaan beseffen met wat voor fundamentele gebrek aan respect voor de natuur en alles dat leeft wij op na houden. Het kunststof bijenraat van de flow hive™ is onethisch en veranderd de bijenkast in een lopende band fabriek. De koningin rooster dat gebruikt wordt in deze kasten belet de bijenmoeder te wonen waar zij wil binnen de gehele supraorganism dat is haar huis. De nieuw gefabriceerde Flow Hive™ heeft kunststof ramen waarin er een mechanisme zich bevind dat verbinding heeft met een draai mechanisme aan de buitenkant van de bijenkast.  Als je het kraan draait aan de buitenkant, worden de beide delen van het kunststof raam opengebroken.  Je breekt dus de transgenic- skelet van de bijenkast open. De honing loopt uit in greppeltjes, richting de gelukzalig mens met gereedstaande honingpot.       ~       Volgens de reclamespot in ieder geval dan!!  Traditioneel handelen imkers zorgvuldig tijdens het oogsten van honing omdat de bijen, over het algemeen gesproken, dat niet zo waarderen, ze willen het graag terug, ze kunnen je boos achter na jagen…. Toch? Andere stekende insecten willen ook graag delen in jou buit… Het is dus oppassen geblazen… In alles wat verteld wordt in de flow hive™ reclame film zie je nooit één verontwaardigde bij of wesp met al dat open honing….   Hoe kan dat?  Misschien hebben zij alleen sulletjes in hun bijenkasten

  Hebben wij ons les nog steeds niet geleerd mensen? Waar in de geschiedenis is er blijk van dat ons zucht naar gemakkelijke winst voor onszelf, profijt voor allen oplevert? De bijen kunnen niets anders doen dan dit ravage proberen te herstellen      ~      Hoelang zal het duren voordat ze hier ook de brui aan geven?       en wij Mensen hebben weer een slaaf gemaakt van een mede bewoner van de aarde!!  Wat zijn wij bewonderingswaardig intelligent bezig zeg!!

About Lindylou

I try to worthy of my bees. I do my best to treat them as the fantastic creatures that I think they are. I delight in them and worry about them. I work hard at learning to let well alone. Trusting the bees to know what is best for them.... Mortifying but also rewarding
This entry was posted in Bewustwording and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s